Euromillions Holland

De Euromillions wordt niet officieel in Nederland georganiseerd net als de Eurojackpot. Dit wil niet zeggen dat je als Nederland niet kan deelnemen aan deze loterij. Je kunt via onderstaande link namelijk toch loten kopen voor de Euroloterij. Deze loten worden dan gekocht in deelnemende landen als Frankrijk, Belgie of Spanje.

De winnende nummers van Eurojackpot worden elke vrijdag- en dinsdagavond in Helsinki (Finland) getrokken onder toezicht van de politie en een notaris. Winnende nummers en kansen worden ook ’s avonds laat bekend gemaakt op televisie en internet. Vanaf zaterdagochtend is het al mogelijk om de winst te betalen bij het afhaalpunt. De jackpot op de trekkingsdag kan variëren van minimaal € 10 miljoen tot maximaal € 120 miljoen.

De kosten bedragen 16,80 euro voor 3 loten. De Euromillions tickets worden officieel gekocht in Spanje en gecertifiseerd naar je toegestuurd via e-mail. Wil je graag toch fysiek een lot kopen dan moet je naar een kantoor in Belgie om daar een ticket te bemachtigen.

Over de Euromillions

EuroMillions startte in 1994 en was toen de grootse europese loterij. Het oorspronkelijke idee was om rond dezelfde tijd als een Europese munteenheid een nieuwe euroloterij te lanceren. Maar zoals vaak gebeurt, zorgden bureaucratie, politiek en andere diverse factoren ervoor dat het plan werd vertraagd met een aantal keren voordat ze zo’n tien jaar later zijn volle glorie bereikten. De eerste trekking vond plaats op vrijdag 13 februari 2004. Oorspronkelijk werd deze uitgereikt door drie grote loterijorganisatoren. Deze organisatoren waren Camelot, Francaise de jeux en aquestas des estad. Camelot is een casino-exploitant in het VK, Francaise de jeux in Frankrijk en Equestas des estad in Spanje. De eerste jackpot had een waarde van € 15 miljoen.

Hoe werkt de Euromillions?

Om deel te nemen, selecteert u 5 hoofdnummers tussen 1-50 en 2 extra nummers, genaamd Lucky Stars, in het bereik van 1-12. EuroMillions heeft een trekking op dinsdag en vrijdag en de resultaten worden na de trekking bijgewerkt op de site van theLotter.
Tot grote vreugde van de spelers organiseert EuroMillions een paar keer per jaar speciale Super Drawings en dan is de gegarandeerde start jackpot € 130 miljoen.

Winnaars Euromillions

Op 8 oktober 2010 won een enkel UK-ticket de EuroMillions pan-Europese loterij, wat de eigenaar een € 129.818.430 opleverde, de grootste prijs voor een enkel ticket in Euro Millions Lotto.

Op 8 mei 2009 won het enkele Spaanse ticket de pan-Europese loterij EuroMillions, wat de eigenaar een coole € 126.231.764 opleverde, een van de grootste prijzen voor een enkel ticket in Euro Millions Lotto.

Op 31 augustus 2007 won een Franse gitarist Vaccaro Joseph (alias Jimmy) (€ 39 miljoen, $ 29,1 miljoen). Hij nam onmiddellijk ontslag als statisticus bij LUXGSM.

Op 10 augustus 2007 won Angela Kelly, een 40-jarige voormalige postadministrateur van Royal Mail uit East Kilbride, South Lanarkshire, Schotland, een EuroMillions-jackpot van € 52,6 miljoen (? 35,4 miljoen). Dit is de grootste gewonnen loterij ooit in het Verenigd Koninkrijk.

Op 31 maart 2006, na zes keer te zijn gegooid, werd de EuroMillions-jackpot van € 75.753.123 (GBP 56.608.222; $ 100.175.909) gewonnen door één Belgische man, de op één na grootste overwinning ooit in België en de op twee na grootste prijs gewonnen door één persoon.

Op 9 februari 2007 won een Belgische man de EuroMillions-jackpot van € 100 miljoen ($ 132 miljoen of GBP 67,9 miljoen) met een kaartje gekocht in een krantenwinkel in Tienen. Dit is de grootste loterijwinst in België en de op een na grootste individuele overwinning in de geschiedenis van EuroMillions.

Op 31 juli 2005, na negen keer te zijn gegooid, werd de EuroMillions-jackpot van € 115 miljoen (GBP 85 miljoen; $ 152 miljoen) gewonnen op een kaartje gekocht in Garryowen, Limerick, Ierland. De winnaar was Dolores McNamara, een 45-jarige moeder van zes; ze blijft de grootste individuele winnaar in de geschiedenis van Euromillions. Ze claimde de prijs op 4 augustus 2005 op het hoofdkantoor van de Irish National Lottery in Dublin. [5]

Op 3 februari 2006, na elf keer te zijn gegooid, werd de EuroMillions-jackpot van € 180 miljoen (GBP 134 miljoen; $ 238 miljoen) gewonnen door drie kaarthouders, twee in Frankrijk en één in Portugal. De drie winnaars wonnen elk € 60 miljoen ($ 79 miljoen). [6]

Op 17 november 2006, na elf keer te zijn uitgerold, bereikte de EuroMillions-jackpot € 183 miljoen ($ 241 miljoen of GBP 124 miljoen). Geen enkel ticket kwam overeen met alle winnende nummers voor de twaalfde trekking, dus de jackpot werd verdeeld over de twintig tickets die overeenkwamen met vijf nummers en één gelukkige ster. Elk van deze tickets was € 9,6 miljoen waard (GBP 7,1 miljoen of $ 12,6 miljoen), d.w.z. 5% van de jackpot plus de 5 + 1 prijs van de reguliere wedstrijd. Zeven van de twintig tickets werden verkocht in het Verenigd Koninkrijk, vier in Frankrijk, drie in Spanje en Portugal, twee in Ierland en één in België.
Registreer en speel voor echte miljoenen!