Eurojackpot Holland

Speel vanuit Nederland mee met de Eurojackpot. De Jackpot kan oplopen tot 90 miljoen euro. Iedere vrijdag wordt er een trekking gehouden.

De winnende nummers van Eurojackpot worden elke vrijdag- en dinsdagavond in Helsinki (Finland) getrokken onder toezicht van de politie en een notaris. Winnende nummers en kansen worden ook ’s avonds laat bekend gemaakt op televisie en internet. Vanaf zaterdagochtend is het al mogelijk om de winst te betalen bij het afhaalpunt. De jackpot op de trekkingsdag kan variëren van minimaal € 10 miljoen tot maximaal € 120 miljoen.

Deelnemende landen

Onderstaande landen organiseren de Eurojackpot loterij. Eurojackpot is een jackpot die wordt uitgegeven in Duitsland en 17 andere Europese landen (Denemarken, Estland, Finland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Polen, Zweden, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië en Hongarije). -Europese loterij).

Deelname kost eenmalig 15 euro. Hiervoor ontvang je 3 loten in je mailbox. De Eurojackpot is naast de Euromillions , europa’s grootste loterij met hoogste geldprijzen.

Wie wil deelnemen aan de Eurojackpot kan dat op twee manieren doen: online of via een verkooppunt van loten in een winkel. In beide gevallen is het principe hetzelfde. Je kiest eerst vijf hoofdnummers uit. Dat zijn getallen tussen 1 en 50. Daarna kies je nog twee extra nummers uit tussen 1 en 10. De hoofdnummers mogen hetzelfde zijn als de extra nummers. Als je het lastig vindt om zelf nummers te selecteren kun je dat doen met een zogeheten ‘Quick Pick’. Een andere mogelijkheid om nummers te selecteren is de Willekeurige Nummergenerator.

Wanneer heb je een prijs gewonnen?

In de Eurojackpot kun je in elk van de 12 prijsklassen winnen. De jackpot wordt verdeeld tussen alle deelnemers die de vijf hoofdnummers en de twee extra nummers goed hebben. Dat betekent dus dat je alle nummers goed moet hebben. De jackpot is minimaal 10 miljoen euro. Als niemand de jackpot wint, dus als niemand alle nummers goed heeft, wordt de 10 miljoen euro doorgeschoven naar de volgende trekking. De pot zal dus steeds hoger worden, totdat het maximum van 90 miljoen euro wordt bereikt.

Online Eurojackpot spelen

De meest simpele manier om mee te doen met de Eurojackpot is online. Het enige wat je moet doen is eenmalig een account aan te maken. Bij de registratie kan je leeftijd worden gecontroleerd. Wie eenmaal is geregistreerd kan geld op zijn account zetten en daarvan loten kopen. Het online kopen van loten is gemakkelijk en veilig. Alle gegevens worden online bewaard en je loten worden automatisch gecontroleerd. Als je wint krijg je vanzelf bericht en de prijs wordt bijgeschreven op je account. Dat geld kun je naar je eigen rekening overschrijven of gebruiken om nieuwe loten te kopen.

Loten in de winkel kopen

Om loten in een winkel te kunnen kopen moet je in een land wonen dat deelneemt aan de Eurojackpot. De winkel die de loten verkoopt moet geautoriseerd zijn. In zo’n winkel kun je de getallen waarmee je wilt spelen aankruisen op een speelkaart. De winkelier voert de nummers in, en vervolgens ontvang je je lot. Daar staan je nummers op en de trekkingen waaraan je meedoet. Dat lot moet je aan de achterzijde signeren als bewijs dat het jouw lot is. Daarna moet je het lot op een veilige plek bewaren. Zonder lot kun je een gewonnen prijs niet incasseren.

De verschillen tussen online en via een winkel spelen

Online spelen is in vele opzichten prettiger dan via een winkel. Online spelen is allereerst gemakkelijker, want je kunt overal spelen en bent niet gebonden aan een geautoriseerde winkel. Je kunt online op elk moment van de dag loten kopen en bent niet afhankelijk van de openingstijden van de winkel. Online is ook veilig, want de loten worden in de cloud opgeslagen. Een papieren lot uit de winkel kun je kwijtraken. Online spelers worden automatisch overal van op de hoogte gehouden. Wie via een winkel speelt moet zelf controleren of hij een prijs heeft gewonnen, en deze bij de winkel verzilveren.